Porin Leivän vuosikymmenet

  • 1947

    Tottunut sotilasleivän tekijä Vihtori Vuorenmaa aloittaa toiminnan valmistamalla näkkileipää siviilitarpeisiin. Sodanjälkeisessä jälleenrakentamisen ilmapiirissä näkkileivän menekki on erinomainen.

  • 1950-luku

    Porin Leipä kasvattaa valikoimaa tuoreiden leipomotuotteiden valmistukseen. Yrityksen johto vaihtuu Vuorenmaan kuoltua. Seuraavat vuosikymmenet toiminta kasvaa tasaisesti uusien laajennusten ja koneinvestointien myötä. 

  • 1977

    Kolmekymppinen Porin Leipä myy ruisleipää hyvällä menestyksellä. Myös vehnäleivän suosio satakuntalaisissa ruokapöydissä kasvaa.

    Vetovastuu yrityksessä vaihtuu ja toiminta laajenee yrityskauppojen myötä. 

  • 1988

    Porin Leipä ostaa konditoriatoiminnastaan tunnetun Sarpi Oy:n.

  • 1990-luku

    1990-luvulla investoidaan kuluttajien muuttuvien leipätottumusten mukaisesti uudenlaiseen tuotantoon ja laajennetaan leipomon tiloja. Sarpi alkaa toimimaan omana yksikkönään omalla nimellään. Laatu, innovatiivisuus ja tuotekehittely nousevat keskiöön kilpailun kiristyessä leipähyllyssä.

  • 2000-luku

    Leipää ja leivonnaisia leivotaan neljässä vuorossa. Satakunnan lisäksi Porin Leivän tuotteita löytyy lähikaupoista Länsi- ja Etelä-Suomessa, Turun seudulla sekä Pirkanmaalla.

    Kuluttajat arvostavat edelleen lähellä leivottua ja mahdollisimman tuoretta leipää. Nämä toiveet meillä on ilo täyttää Satakunnassa nyt ja tulevaisuudessa.