Porin Leivän vuosikymmenet
-
1947
Tottunut sotilasleivän tekijä Vihtori Vuorenmaa aloittaa toiminnan valmistamalla näkkileipää siviilitarpeisiin. Sodanjälkeisessä jälleenrakentamisen ilmapiirissä näkkileivän menekki on erinomainen.
-
1950-luku
Porin Leipä kasvattaa valikoimaa tuoreiden leipomotuotteiden valmistukseen. Yrityksen johto vaihtuu Vuorenmaan kuoltua. Seuraavat vuosikymmenet toiminta kasvaa tasaisesti uusien laajennusten ja koneinvestointien myötä.
-
1977
Kolmekymppinen Porin Leipä myy ruisleipää hyvällä menestyksellä. Myös vehnäleivän suosio satakuntalaisissa ruokapöydissä kasvaa.
Vetovastuu yrityksessä vaihtuu ja toiminta laajenee yrityskauppojen myötä.
-
1988
Porin Leipä ostaa konditoriatoiminnastaan tunnetun Sarpi Oy:n.
-
1990-luku
1990-luvulla investoidaan kuluttajien muuttuvien leipätottumusten mukaisesti uudenlaiseen tuotantoon ja laajennetaan leipomon tiloja. Sarpi alkaa toimimaan omana yksikkönään omalla nimellään. Laatu, innovatiivisuus ja tuotekehittely nousevat keskiöön kilpailun kiristyessä leipähyllyssä.
-
2000-luku
Leipää ja leivonnaisia leivotaan neljässä vuorossa. Satakunnan lisäksi Porin Leivän tuotteita löytyy lähikaupoista Länsi- ja Etelä-Suomessa, Turun seudulla sekä Pirkanmaalla.
Kuluttajat arvostavat edelleen lähellä leivottua ja mahdollisimman tuoretta leipää. Nämä toiveet meillä on ilo täyttää Satakunnassa nyt ja tulevaisuudessa.